Loading......

Паркетът е вид дървен под, които в България бива предимно буков, дъбов, ясен, орех, череша, акация, чам/ иглолистна дървесина - бор, ела / от които се прави и поставя предимно дюшеме и последните години навлязоха скъпи екзотични видове бамбук, тик, мербо и други.
Подът от масивен паркет, след циклене и лакиране напрактика е вечен и никога няма да излезе от мода стига да е добре подържан, цикленето сваля само горният слой, който е част от милиметъра и това позволява многократното му циклене и лакиране.

Масивният паркет е един от най-добрите термоизолатори, важен фактор за естествения паркет е че подобрява микроклимата във Вашето жилище. Лакът за паркет трябва задължително да е подбран правилно и задължително се консултирайте с професионалист за качества, износоустоичивост, технология на нанасяне според вида циклене и др.

Също така можете да оцветите Вашият стар паркет което става само и единствено със спецялна боя за дърво / байц / след което се поставя запечатващият лак, също е задължително консултация с професионалист за съвместимост.

Цикленето е сложен процес задължително изпълняващ се с професионални машини за паркет и дюшеме, и в зависимост от захабяването и периода на подръжка на Вашият паркет или дюшеме цикленето следва да се извърши с търпение професионализъм и оглеждане на детаилите, често се случва за неподържаните паркети да се цикли много продължително време във всички посоки и различни шкурки / едрина на абразива /. Фугирането на паркет също е много важен детайл, който придава завършващ и по-красив вид на паркета или дюшемето Ви.

Опитваме се да превърнем този наглед дребен стар занаят в една иновативна развиваща се Работилница за циклене на паркет. Имаме три поколения опит, държим на иновации в мисленето и изпълнението, работим с инженерна прецизност, стремим се да задоволяваме всяко желание на клиента и да отговорим на всеки вкус. Отделяме много внимание и на най-малките детайли. И най-важното работим винаги със страст и любов. Ншият най-голям стимул е Усмивката на Клиента. Това е нашата малка инженерна семейна работилница за паркет и дървени подове. Създадохме и Уеб Школа за безплатни уроци с цел да обогатим знанията за паркет на хората.

Защо да предпочетем дървената настилка?

Всички сме усещали топлината и уюта на дървеното дюшеме и паркет, което е добре познато в голяма част от българските домове и е почти незаменима подова настилка, върху която е преминало повече от едно поколение.

Убедени сме в здравината и удобството на този вид под, както и в невероятната му ефектност. Дървените настилки от ПАРКЕТ И ДЮШЕМЕ все още са широко използвани и актуални, а инженерната мисъл в съвременното им производство е още по-богата и предполага продукта да отговаря на всякакви очаквания и капризи!

Дали за специална зона, или за голяма част от вашия дом, външния вид на дървените подови настилки притежават несравнима естетика! Освен това, разнообразието на този вид настилки може да предложи атрактивни възможности за почти всеки стил и бюджет.

Освен, че е природен продукт (в повечето случаи), създаващ усещане за уют, дървения под е често предпочитан поради лесната си поддръжка.

За разлика от килимите и мокетите, които бързо се зацапват и набиват с прах, ПАРКЕТЪТ и ДЮШЕМЕТО ( дървените гладки повърхности ) са много по-лесни за почистване, без да натрупват голямо количество бактерии, акари и косми, както е при текстилните настилки. ПАРКЕТЪТ и ДЮШЕМЕТО са определено по-добрият начин да избегнете здравословните рискове при малките деца и хората с респираторни заболявания.

Трислоен паркет

Обикновено 1/8 от дебелината на трислойния паркет се състои отдървения материал, който сте избрали, а основата е от шперплат. Инженерно подобрените настилки от този вид са по-стабилни, малко се свиват и малко се надуват, за разлика от масивната дървесина.

Друг голям плюс е, че тази подова настилка ПАРКЕТ И ДЮШЕМЕ дава възможност да се ЦИКЛИ ЛАКИРА или шлайфа многократно. Освежаването на вашия под от този тип, може да удължи използването му и да направи състоянието му добро за по-дълго време.

Подова настилка от масивна дървесина – ПАРКЕТ И ДЮШЕМЕ

Качествен и сравнително твърд, дъбът е най-често използваният материал при тези подови настилки, но много купувачи днес се насочват към други дървесни видове като бамбук, орех и явор.

Цената зависи от вида на дървото, размера на дъската (широките дъски обикновено са по-скъпи), дебелината на борда (от което зависи колко пъти може да се шлайфа), покритието и класът на самия материал, който показва степента на шарки и цветове, брой и размери на възлите и т.н. Твърдостта на дървото е от голямо значение, поради по-малката вероятност от надраскване и други щети.

Естествената дървена настилка е една от най-хипоалергичните, които можете да срещнете в днешно време. Поставянето на такъв под може да намали рязко раздразненията от заболявания като астма, екземи и алергии.

– Животът на такъв под може да бъде изключително дълъг – 40 години или повече.

– Дървените подови настилки са едни от най-предпочитаните, поради издръжливостта, екологичното съдържание и въздействие, гладката, но не хлъзгава повърхност, изключително лесната поддръжка, и несравнимото усещане за уют!

Част от описанията са взети от spisanie.to

Back To Top